projecten + advies
nieuws
cv
contact
zie alle berichten

Themapaviljoens Stichting Opkikker

In navolging van het haalbaarheidsonderzoek voor de realisatie van een eigen themapark zijn we in opdracht van Stichting Opkikker gestart met de pilot. De verbouwing van een bestaand kerkgebouwtje op recreatiepark de Eemhof, Zeewolde, tot permanente themapaviljoens.

Voor een overtuigende ervaring van het betreffende thema door de gezinnen, is het erg belangrijk dat in de architectuur zo letterlijk mogelijk de vertaling van die belevingswereld wordt gezocht. We hebben dan ook gezocht naar archetypische gebouwen, zoals een politiebureau en een kasteel. Kinderen moeten bij het benaderen van het paviljoen al direct meegenomen worden in het avontuur. Het resultaat is een zeshoekig gebouw met vier gezichten, zoals het dubbele theatermasker met het lachende en huilende gezicht.

De aankleding van het terrein speelt hierin ook diezelfde belangrijke rol. De landschappelijke invulling van de buitenruimte sluit aan op het thema en voorziet in een soort “kamers” die de thema’s van elkaar scheiden, of via een route de inleiding vormt van het betreffende thema. In het hart van het gebouwtje is een ruimte voorzien voor de vrijwilligers met faciliteiten als een keuken.

Het gaat om tijdelijke paviljoens, de voorwaarden gesteld aan het gebouw na gebruik zijn complicerende factoren waarmee rekening dien te worden gehouden. De opgave is voor ons weer een geheel nieuwe architectonische uitdaging, waarvan we jullie graag op de hoogte houden als het plan verder gevorderd is.

Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten