projecten + advies
nieuws
cv
contact
zie alle berichten

SELECTIE SCHOLENBOUWPRIJS 2013, Bredeschool Groot Holthuizen zit erbij!

 

Met trots kunnen  we melden dat De Sterrenschool Zevenaar, gehuisvest in de Bredeschool Groot Holthuizen  is geselecteerd voor de tiende editie van prestigieuze Scholenbouwprijs 2013. De landelijke prijs wordt uitgereikt door het ministerie van OCW. De eerste keer in 1992, de laatste in 2008.  www.scholenbouwprijs.nl Uit 220 aanmeldingen is een shortlist van 30 scholen uit primair en voortgezetonderwijs samengesteld. De scholen op de shortlist zullen gaan exposeren in het fraaie filmmuseum EYE in Amsterdam. Op 17 juni zullen de genomineerden zullen er 8 a 10 scholen worden geselecteerd die het beste verbindingen tot stand brengen, het thema van de prijs. De jury zal in september de genomineerde scholen bezoeken, en in november zal de staatssecretaris de prijs uitreiken. De jury bestaat behalve uit vertegenwoordiging vanhet atelier rijksbouwmeester, eerdere prijswinnaars, gerenomeerde scholenbouw architecten, een enkele BN'r uit Gerdi Verbeet. En laten we eerlijk zijn wie wil er nu geen aai over de bol van de leukste tweede kamer voorzitster die we ooit hebben gehad!

De bredeschool ligt op de plek waar voorheen het gehucht De Bem lag, in het buitengebied van Zevenaar. Op enige afstand zal rondom de school de nieuwe wijk Groot Holthuizen verrijzen. Dankbare elementen zijn bewaard gebleven zoals de grote lindebomen en het oude boeren weggetje dat zelfs door de school loopt. Ook de oude boerderij Het Kremersmaatje is opgeknapt en herbergt nu het kindcentrum als onderdeel van de Bredeschool. Deze kwaliteiten zijn door de gemeente erkend en vastgelegd in de landschappelijke uitgangspunten voor het ontwerp. Deze bijzondere setting is bepalend voor vorm en de beleving van de school en zal zeker hebben bijgedragen aan de nominatie.

      

We voelen ons gezegend met een opdrachtgever met een vernieuwende visie. Een visie die tijdens het bijzondere design & builtproces soms zwaar bevochten werd door Herman ter Heerd en wijlen Jan Blasweiler. Bevlogen bestuurders met beide voeten in de onderwijsvernieuwing. Flexibiliteit was het toverwoord. Met glazen vouwpuien en geluiddichte schuifwanden is een leerlandschap gecreeerd, waarin de instructielokalen eenvoudig getransformeerd worden tot taal- en rekenateliers, leerpleinen en entresols. Kinderen van alle leeftijden vinden hierin zelf hun weg.

De school bedient zich hierbij van verregaande vormen van digitale leermiddelen. Alle leerlingen hebben de beschikking over I-pads waarmee ze draadloos communiceren met het smartboard. Onder de bezielende leiding van directrice Lidwien Kok, ontwikkelt de school zelf haar lesprogramma. Kennis die gedeeld wordt met overige scholen. Daarmee draagt de school wezenlijk bij aan de ontwikkeling van onderwijsvernieuwing.

Tenslotte is de Sterrenschool Zevenaar landelijk een van de weinige scholen die als pilot van het ministerie toestemming heeft gekregen flexibele schooltijden te hanteren. Individuele leerlingen kunnen de dag eerder of later beginnen of eindigen, bovendien kunnen vakanties op andere dan reguliere momenten genoten worden. Dit spreekt veel ouders aan, hierdoor trekt de school veel leerlingen uit de wijde omtrek.

Op diverse vlakken legt de school verbindingen met behoeften die spelen in de maatschappij, daarmee sluiten ze perfect aan op het thema van de scholenbouwprijs "Kwaliteit en Verbinding". De school verdient de nominatie dubbel en dwars!

We houden jullie op de hoogte, laat een reactie achter op de blog en bekijk vooral de foto's van de school op deze site.

Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten