projecten + advies
nieuws
cv
contact
zie alle berichten

Walpoort ziet verhuizing helemaal zitten

Op de foto: Een delegatie van het team van basisschool De Walpoort proeft de sfeer in het toekomstige onderkomen van de Prinses Amaliaschool. (Foto: Albert Stolwijk).

Stephan van de Vries weet het zeker. De Prinses Amaliaschool in het wijkvoorzieningencentrum Selissenwal wordt de mooiste school van Boxtel. De directeur van de huidige Walpoortschool nam deze week voor het eerst een kijkje in de nieuwbouw op het vroegere Maria Reginaplein. "Och man, dit wordt super! We hebben er verschrikkelijk veel zin in."

De leerkrachten van De Walpoort zijn unaniem in hun oordeel als ze hun toekomstige school hebben bekeken. Na een rondgang door de gangen en de lokalen en een eerste blik in de gymzaal en op het studieplein weten ze het zeker: de Prinses Amaliaschool gaat het helemaal maken. "Het liefst zouden we vandaag nog verhuizen", straalt directeur Van de Vries. "In elk geval zullen we na de zomervakantie hier van start gaan. Maar als het even kan, gaan we al in mei of juni over."

De Prinses Amaliaschool gaat onderdeel uitmaken van het wijkvoorzieningencentrum dat ingeklemd wordt tussen de appartementenblokken Rentmeester, Banier, Ridder en nog te bouwen Baanrots. Samen met gemeenschapshuis De Walnoot, een peuterspeelzaal en enkele diensten van kindercentrum Kindertuin wordt het hét kloppend hart van de wijk Selissenwal. "We krijgen de beschikking over negen lokalen, op het dak is eventueel plek voor drie extra lokalen", vertelt Van de Vries.

Op de foto: Gemeenschapshuis De Walnoot krijgt in het wijkvoorzieningencentrum onder meer de beschikking over een grote zaal, die uitzicht biedt op de Dommel. (Foto: Albert Stolwijk).

Een rondgang door de toekomstige school leert dat de lokalen gaan uitkijken op de mooiste plekjes van de wijk. De aula heeft een podium met trapjes, ideaal voor de maandelijkse vieringen en de musical. Het studieplein is een riante voorziening en de gymzaal wordt van alle gemakken voorzien, compleet met een aantal doucheruimten. "Wat een verschil als je dit vergelijkt met ons huidige gebouw aan het Ronduutje", zegt de directeur hoofdschuddend. "Konden we maar alvast verhuizen..."

Dat zal echter nog even duren. Wethouder Anton van Aert, die deze week stilstond bij het bereiken van het hoogste punt van het wijkvoorzieningencentrum, verwacht dat de oplevering medio mei zal plaatsvinden. Of De Walpoort dan al kan verhuizen en dus al Prinses Amaliaschool gaat heten staat nog niet vast. "Waarschijnlijk kan gemeenschapshuis De Walnoot eerder verhuizen. De school zal in elk geval na de zomervakantie hier van start gaan, maar misschien al eerder. Ook de omgeving van de school moet immers nog ingericht worden."

Het kan het team van De Walpoort niet snel genoeg gaan. En er zijn allerlei redenen om eerder dan de zomervakantie te verkassen. "Groep 8 zou zo graag nog in het nieuwe gebouw les krijgen, al was het maar een week", zegt directeur Van de Vries. "En als we het niet halen, komen ze na de zomervakantie beslist een weekje terug om dit mee te maken. Tjonge, wat hebben we er zin in."

Op de foto: Directeur Stephan van de Vries (links) van de toekomstige Prinses Amaliaschool kijkt met leerkracht Harrie Wolf uit over de wijk Selissenwal. Ze staan in een van de klaslokalen in het nieuwe wijkvoorzieningencentrum. (Foto: Albert Stolwijk).

Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten