projecten + advies
nieuws
cv
contact
zie alle berichten

Een meer dan unieke school.

Op de foto: Burgemeester Jan de Ruiter en directeur Hillen van Van Wijnen Bouwbedrijf tekenen het contract. (Foto: Henk Rodrigo)

Zevenaar - "Het moet de ziel van de nieuwe wijk Groot Holthuizen worden", zei onderwijswethouder Niko Wiendels woensdagmiddag in het informatiecentrum in Zevenaar-Oost. Wiendels doelde op de brede school die daar wordt gebouwd en hij zei dit na de ondertekening van het bouwcontract door burgemeester Jan de Ruiter en directeur Hillen van Van Wijnen Bouwbedrijf. In Groot Holthuizen komt een katholieke en een openbare school met kinderopvang. Dit omdat ouders iets te kiezen moeten hebben, vindt Wiendels. Maar ook omdat ware het één katholieke school geworden er een 'mammoetje' gecreëerd zou zijn.

De nieuwe school, wordt de huiskamer van Groot Holthuizen. "Je ziet vaak dat scholen aan de rand van een wijk worden gebouwd", zegt de gemeentelijke stedenbouwkundige Liesbeth van de Weerdhof. "Deze school komt in het hart, op een plek met oude bomen. In de oude boerderij De Bem komt kinderopvang."

Het ontwerp is van ontwerpteam Peter van Aarsen architect en Hoogte Twee Architecten en gaat uit van twee gebouwen die met elkaar in verbinding staan door een glazen corridor. De zoen- en zoefzone kan worden afgesloten en is dan een groot speelplein. De kinderen kunnen straks via een loop- en fietsroute naar school.

Bezoekadres:  -  -  -  - Tel: +31-(0)26-37 91 895
Postadres: Flierensestraat 39 - 6691GB - Gendt
E-mail: info@aarsenarchitect.nl
sluiten